Bir çocuk değişir, dünya değişir

Abone Ol 

Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği – IDEA Universal, Adana’nın Karataş ilçesine bağlı Bahçe Köyü’nde mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik Akıllı Öğrenme Laboratuvarı projesini hayata geçirdi. 

Bir çocuk değişir, dünya değişir
Yazar : Tarih : Okunma : 21 views Yorum Yap

Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği – IDEA Universal, Adana’nın Karataş ilçesine bağlı Bahçe Köyü’nde mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik Akıllı Öğrenme Laboratuvarı projesini hayata geçirdi. 

Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği – IDEA Universal, hayata geçirdiği teknoloji temelli öğrenme laboratuvar projesiyle çocuklara kendi hızlarında akıllı ve eğlenceli bir şekilde öğrenme imkanı sağlıyor. Akıllı öğrenme laboratuvarında tabletlere, çocukların motor becerilerini geliştirmeyi amaçlayan fiziksel oyunlar yerleştiriliyor. Temel mantık, matematiksel beceri, okuma-yazma ve yaratıcılık gibi birçok alana destek veren 500’ün üzerinde akıllı uygulama tabletlere yükleniyor. Böylece çocuklar yapay zeka destekli, çağın ötesinde bir modelle verimli ve hızlı bir şekilde eğitim açıklarını kapatabiliyorlar.

 

“Bu proje ile çocuklar eğitim açıklarını kapatabilecek”

Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği – IDEA Universal Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Dağlı, Adana’nın Karataş ilçesine bağlı Bahçe Köyü’nde mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik akıllı öğrenme laboratuvarı projesi üzerine son iki yıldır çalıştıklarını söylüyor ve ekliyor: “O bölge depremi de yoğun hisseden bir bölge oldu. Dolayısıyla buradaki çocuklar için eğitime erişememek yeni değil ama tabii depremle birlikte daha fazla sayıda çocuk eğitimlerine devam edemeyecek noktaya geldi. Mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için bu yıllarca böyleydi. Dolayısıyla orada lokasyonumuzu değiştirmeden planladığımız takvimde ilerleyerek akıllı öğrenme laboratuvarını kurduk. Burada 20 tablet, 500’ün üzerinde oyun temelli uygulama ve diğer fiziksel temelli uygulamalarla çocuklar kendi öğrenme hızlarına göre okuma-yazma, mantık, matematik, yaratıcılık gibi alanlarda hızlıca öğreniyorlar. Bu projeyle çocuklara eğitimlerini tamamlamaları için fırsat eşitliği yaratıyoruz. Burada özellikle kız çocuklarını hedefledik. Herkese açık ama modelin kız çocuklarına yarattığı fayda çok daha büyük. Bu proje sayesinde çocuklar yapay zeka destekli, çağın ötesinde bir modelle verimli ve hızlı bir şekilde eğitim açıklarını kapatabilecekler.”

Benzer Haberler  Bayraklı'da çocuklar akıl ve zeka atölyelerinde buluştu

 

“Projeyle yaklaşık 100 bin çocuğa ulaşmak hedeflendi”

Akıllı öğrenme laboratuvarı, yılın her günü çocukların kullanımına açık olmak üzere kurgulandı ve tasarlandı. Projeyle, bölgede tüm tarım işçisi ailelerin çocuklarına, mülteci ve deprem bölgesindeki çocuklara ulaşmak hedeflendi. 25 Mart 2023 tarihinden beri hayata geçirilen akıllı öğrenme laboratuvarında, derneğin bünyesinde görev alan proje koordinatörü, saha koordinatörü, bölgeden görev alan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı üç öğretmenle beraber bir gönüllü, toplam altı kişi görev aldı. Akıllı öğrenme laboratuvarı projesi ile yaklaşık 100 bin çocuğa ulaşmak hedeflendi. 

 

Projenin mobil versiyonu da mevcut

Projenin mobil versiyonu, yani karavanla hareket eden akıllı öğrenme laboratuvarı da faaliyetlerine başladı. Bu gezici akıllı öğrenme laboratuvarı, deprem bölgesinde çizilen bir rotada çocuklara yapay zeka destekli temel eğitim sağlıyor. Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği – IDEA Universal, gezici akıllı öğrenme laboratuvarı ile süreç içinde Adıyaman’dan Kahramanmaraş’a, Gaziantep’ten, Malatya’ya depremden etkilenen tüm kentlere ve köylere ulaşmayı hedefliyor. 

 

Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği – IDEA Universal Hakkında

Uluslararası Kalkınma ve Çevre Derneği – IDEA Universal’in geliştirdiği akıllı köy projeleri, hiç suyu, gıdası olmayan zorlu coğrafyalarda sürdürülebilir kalkınma yaratıyor. 10 yıla yakın zamandır dernek, özellikle Afrika ve Asya’da yoğunlaşan 7 ülkede, 350 köyde, 3500’ün üzerinde proje gerçekleştirip 1 milyon insana ulaşmayı başardı. Akıllı Köyler Projesi, yenilenebilir enerjiyi kullanarak her eve 24 saat, Dünya Sağlık Örgütü standartlarında su sağlanması, tarım bahçesi, sulama sistemi kurulması, tohum desteği, tohum bankacılığı ve sürdürülebilir tarım eğitimleriyle her eve günde 15 saat enerji sağlanması gibi konuları kapsıyor. 

Türkiye’de ise Adana’nın Karataş ilçesine bağlı Bahçe Köyü’nde mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik Akıllı Öğrenme Laboratuvarı projesi hayata geçirildi. Teknoloji temelli öğrenme laboratuvarında çocuklara kendi hızlarında akıllı ve eğlenceli bir şekilde öğrenme imkanı sağlamak hedeflendi. 

Benzer Haberler  2023 yılı Alzheimer Hastaları için Bir Dönüm Noktası

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi

İlk yorumu siz yazın