Tarımdan turizme, kültür-sanattan sürdürülebilirlik ve girişimciliğe kadar pek çok alandaki çalışmalarıyla 54 yıldır sosyal hayatın içinde olan Anadolu Efes, Mavi Sahne ve Gelecek Turizmde projeleriyle Altın Pusula’da iki ayrı ödüle layık görüldü.
Anadolu Efes’in sosyal fayda projelerine Altın Pusula’dan iki ödül!
Tarımdan turizme, kültür-sanattan sürdürülebilirlik ve girişimciliğe kadar pek çok alandaki çalışmalarıyla 54 yıldır sosyal hayatın içinde olan Anadolu Efes, Mavi Sahne ve Gelecek Turizmde projeleriyle Altın Pusula’da iki ayrı ödüle layık görüldü. Alternatif tiyatrolara sahne imkânı sunarken, üniversite öğrencilerine de uygun fiyatlı bilet avantajı sağlayan Mavi Sahne platformu Jüri Özel Ödülü’nü aldı. Yerel kalkınma ve kadınların güçlenmesini odağına alan, Türkiye’nin ilk sürdürülebilir turizm programı Gelecek Turizmde ise Süreklilik/Sürdürülebilirlik Kategorisi’nde Altın Pusula’nın sahibi oldu.
Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde en başarılı iletişim projeleri açıklandı. Anadolu Efes’in 16 yıldır T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında yürüttüğü Gelecek Turizmde Programı, Süreklilik/Sürdürülebilirlik Kategorisi’nde Altın Pusula ödülüne layık görüldü. Türkiye’nin ilk sürdürülebilir turizm programı Gelecek Turizmde, dört mevsim 12 ayı kapsayacak sürdürülebilir turizm modelleri oluşturma, yerel kalkınmayı destekleme, kadınları ve kadın girişimcilerin güçlenmesine katkıda bulunma hedefleriyle 16 yıldır çalışmalarını sürdürüyor.
Kültür-sanatı 36 yıldır kesintisiz destekleyen Anadolu Efes’in, sanatı sürdürülebilir ve erişilebilir kılmak amacıyla hayata geçirdiği Mavi Sahne, Altın Pusula Jüri Özel ödülüne layık görüldü. Mavi Sahne, 2018 yılından bu yana sahne bulmakta zorlanan alternatif tiyatro topluluklarını desteklemeye ve başta üniversite öğrencileri olmak üzere tüm sanatseverleri kaliteli yapımlarla buluşturmaya devam ediyor.
Anadolu Efes Hakkında:
54 yıllık yolculuğu boyunca sosyal hayatın içinde bir kurum olan Anadolu Efes, Barth Report’a göre üretim hacmi bakımından dünyanın en büyük 10’uncu, Avrupa’nın ise 5’inci bira şirketi konumunda bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana sektöründe pek çok ilki gerçekleştiren şirket, 70’ten fazla ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile de aynı zamanda Türkiye’den dünyaya açılan sayılı kurumlardan biri. Faaliyette bulunduğu sektörün gelişimine katkı sunarken, içinde bulunduğu topluma değer katmayı da öncelikleri arasında gören Anadolu Efes, sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmayı gelecek nesillere karşı bir sorumluluk olarak görüyor. Bu kapsamda, sürdürülebilir turizmden sürdürülebilir tarım ve çevreye, spordan kültür sanata ve girişimciliğe kadar birçok alanda sürdürülebilir modeller yaratarak gerek çevresel gerekse sosyal ve kültürel gelişime katkı sunacak çalışmalar yürütüyor. 2010 yılından bu yana da uluslararası GRI standartlarını temel alan sürdürülebilirlik raporları aracılığıyla yol haritasını şeffaflıkla paylaşan Anadolu Efes, 2023 yılında ilk entegre raporunu yayımladı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
İlk yorumu siz yazın