“Boşa Harcama” ile Gıda Desteğini Ayda 1 Milyon Kişiye Çıkaran Fairy, Depremin Yaralarını Ramazan Ruhuyla Sarıyor

Abone Ol 

Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki konteyner kentlerde Ramazan ruhunu yaşatarak birlik ve beraberlik anlayışıyla bölgede umut tohumları yeşertmeyi hedefleyen Fairy, Gıda Kurtarma Derneği iş birliği ile hayata geçirdiği “Boşa Harcama” projesinin yardım kapasitesini artırarak deprem bölgesinde ayda 1 milyon kişiye ulaşmaya başladı.

“Boşa Harcama” ile Gıda Desteğini Ayda 1 Milyon Kişiye Çıkaran Fairy, Depremin Yaralarını Ramazan Ruhuyla Sarıyor
Yazar : Tarih : Okunma : 37 views Yorum Yap

Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki konteyner kentlerde Ramazan ruhunu yaşatarak birlik ve beraberlik anlayışıyla bölgede umut tohumları yeşertmeyi hedefleyen Fairy, Gıda Kurtarma Derneği iş birliği ile hayata geçirdiği “Boşa Harcama” projesinin yardım kapasitesini artırarak deprem bölgesinde ayda 1 milyon kişiye ulaşmaya başladı. Gıda desteğinin yanı sıra Ramazan ruhunu yaşatarak Karagöz-Hacivat gösterisi ile çocukların yüzünü güldürmeyi hedefleyen Fairy, yerel şeflerin yaptığı yöresel tatlı ikramıyla da insanlara   moral aşılamaya çalışıyor.

 

Hepimizi derinden sarsan depremin hemen ardından ürünlerinin yanı sıra gıda desteği ile bölgeye ulaşan Fairy, çalışmalarını genişleterek Ramazan’ın birleştirici ruhunu umuda dönüştürüyor. 4 yıl önce gıda israfını önlemek ve gıda sektöründe oluşan gıda güvenliğine uygun fazla gıdaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla Gıda Kurtarma Derneği ile “Boşa Harcama” projesini hayata geçiren Fairy, bu iş birliği ile deprem bölgesinin yaralarını da sarıyor. Her bir lokma yemeğin ardındaki değeri bilerek “Boşa Harcama” diyen Fairy, GKTD ile iş birliğini büyüterek, yardım kapasitesini ayda 1 milyon kişiye çıkardı. Ramazan boyunca iftar için hazırlamalarını sağladığı tatlılarla yerel şeflere ekonomik katkı, halka ise moral veren Fairy, kurduğu çay bahçelerinde şeker macunu, ramazan şerbeti gibi ikramların yanı sıra Karagöz-Hacivat gösterileri ile çocukların yüzünü güldürmeye başladı.

P&G olarak depremin ilk gününden bu yana yaraları sarmak ve birlikte iyileşmek için sahada olduklarını ifade eden P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, GKTD ile birlikte gerçekleştirdikleri Boşa Harcama projesini de bölgeye yönlendirdiklerini belirterek, “Gıda bağışı toplama ve dağıtma kapasitesini artırmak amacıyla derneğin alt yapısına yaptığımız soğuk gıda taşımayabilen araç bağışı ile gıda tedarik zincirini güçlendiriyoruz. Gıda Bağış Aracı aktif olarak afet bölgesinde faaliyet göstermeye ve yardımları ülkenin bir noktasından diğerine ulaştırmaya devam ediyor ve daha küçük yerleşim birimlerine gidebiliyor. Şimdiyse daha güçlü bir dayanışma ile gıda yardımımız, çok daha fazla kişiye ulaşıyor” dedi. GKTD’nin altyapısını güçlendirmek amacıyla yeni araç ve donanım yatırımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Turnaoğlu, “Bu sayede Ramazan ayından itibaren her ay 1 milyon kişiye gıda desteğinde bulunmaya başladık. Bölgedeki beslenme ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu proje, Ramazan’ın ardından da aralıksız olarak devam edecek” diye konuştu.

Benzer Haberler  Toprak Havuzlarda Balık Üretimi Yükselişte

Hedef; bölge halkına moral, çocuklara neşe vermek

Ramazan’ın birleştirici ruhuyla deprem bölgesine umut olmayı hedefleyen Fairy, konteyner ve çadır kentlerde gezici mutfaklarla ile bölge halkına yöresel tatlı ikramında bulunarak biraz olsun halka moral vermeyi de amaçlıyor. Her gün üç ayrı konteyner ve çadır kentte halka tatlı, cevizli baklava, tulumba tatlısı, şekerpare gibi tatlıların yanı sıra Ramazan şerbeti, şeker macunu ikramında bulunduklarını belirten Tankut Turnaoğlu, “Yerel şeflerin ellerinden çıkan bu lezzetler ile onlara ekonomik katkı da sağlamış oluyoruz. Ramazan ayı boyunca bu organizasyonumuzla toplamda 180.000 porsiyon tatlı ve 1.5 ton şerbeti bölgedeki vatandaşlarımıza sunmuş olacağız. Çocukların neşelerini kaybetmeden hayata Ramazan ruhuyla sarılmasını da hedefliyoruz. Bu amaçla, akşamları kurduğumuz çay bahçelerinde Hacivat-Karagöz gösterisi sunarak, çocukların yüzünü güldürebilmek bizi mutlu ediyor. Yaralarımızı hep birlikte sevgiyle sararak iyileşmeye devam edeceğiz” dedi.

Boşa Harcama, Kıymetli Bir Dayanışma Projesine Dönüştü

2000 yılında hayata geçirilen Boşa Harcama Projesi’nin önemli bir dayanışma projesine dönüştüğünü dile getiren Gıda Kurtarma Derneği Kurucusu Olcay Silahlı ise “Fairy ve Gıda Kurtarma Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen ve ulusal bağış platformumuz ile desteklediğimiz Boşa Harcama Projesi; gıda israfının önlenmesi adına ilk ulusal iletişim kampanyası olmanın yanı sıra ülkemizin en zor dönemlerinde halkımızın yanında olduğumuz ve ulusal birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, zor günlerimizin üstesinden birlikte geldiğimiz kıymetli bir dayanışma projesi olarak da hayat buldu” diye konuştu. Silahlı, gıda desteğinin artırılmasının yönelik olarak düşüncellerini şöyle dile getirdi: “Pandemide başlayan bu dayanışma gücümüzü, ülkemizde yaşanan hazin depremler sonrasında da büyüterek, 1 milyon insanımıza ulaştırmamızı çok kıymetli buluyorum. Depremden etkilenen tüm illerimizde, hayatı yeniden inşa edene ve tüm yaralarımızı sarana değin var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Benzer Haberler  Saray'da Büyük Zaferin 101. Yılı coşkuyla kutlanacak

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi