DSÖ – Japonya Ortak Çalışması

Abone Ol 

Mısır – Dünya Sağlık Örgütü Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Dr. Hanan Balkhy, Japonya’nın Mısır Büyükelçisi OKA Hiroshi ile DSÖ ve Japonya Hükümeti arasındaki

DSÖ – Japonya Ortak Çalışması
Yazar : Tarih : Okunma : 23 views Yorum Yap

Mısır – Dünya Sağlık Örgütü Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Dr. Hanan Balkhy, Japonya’nın Mısır Büyükelçisi OKA Hiroshi ile DSÖ ve Japonya Hükümeti arasındaki devam eden ve gelecekteki iş birliklerini görüşmek üzere bir araya geldi.

Japonya’nın Mısır’daki Sağlık Çalışmaları

Toplantıda Dr. Balkhy, Japonya Hükümeti’nin DSÖ’nün Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki çabalarına uzun süredir verdiği destekten dolayı derin takdirlerini dile getirdi. Japonya’nın Mısır’daki Sağlık ve Nüfus Bakanlığı’na, WHO’nun Mısır Ülke Ofisi ve Doğu Akdeniz Bölge Ofisi aracılığıyla kolaylaştırılan 8,3 milyon dolarlık devam eden bağışı özellikle takdir edildi. Bu proje, Gazze Şeridi’ndeki insani krizden etkilenen Mısır’daki hastanelere tıbbi acil destek için temel teşkil ediyor. Ayrıca, Japonya’nın Gazze Şeridi’ndeki insani durumun kötüleşmesine yanıt olarak WHO aracılığıyla Gazze’ye sağladığı 10 milyon dolarlık destek vurgulandı.

“DSÖ’nün Doğu Akdeniz Bölgesi, milyonlarca hayatı etkileyen küresel çapta en fazla acil durumla karşı karşıyadır. Japonya’nın desteği, özellikle iklim değişikliğinden büyük ölçüde etkilenen bir Bölgede hayatları kurtarmak, acıları hafifletmek ve acil ihtiyaçları karşılamak için hayati önem taşımaktadır,” diye belirtti Dr. Balkhy. “Güçlü, devam eden iş birliğimiz, özellikle acil durumları ele almak, insani ve kalkınma çabalarını birleştirmek ve evrensel sağlık kapsamını ve birincil sağlık hizmetlerini genişletmek için sağlık sistemlerini güçlendirmek açısından faydalı oldu.”

Japonya’nın Bölgeye gönüllü katkıları 2016’dan bu yana tüm DSÖ bölgeleri arasında en büyüğü olmuştur. 2024-25 iki yıllık döneminde Japonya 32 milyon dolar katkıda bulunmuş ve bunun %98’i acil durum operasyonlarına ve sağlık yardımlarına yönlendirilmiştir. Özellikle, Gazze’ye devam eden desteğinin yanı sıra Japonya, kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere çatışmadan etkilenen savunmasız nüfuslar için sağlık hizmetlerini güçlendirmek amacıyla Afganistan, Cibuti, İran, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen’e acil durum hibe yardımları sağlamıştır.

Benzer Haberler  Medicana Sağlık Grubu'ndan İstanbul Avrupa Yakası'na Yeni Yatırım

Büyükelçi OKA Hiroshi, “Japonya’nın insan güvenliğine odaklanan insan merkezli yaklaşımı ve Evrensel Sağlık Kapsamına olan bağlılığı, DSÖ ile etkili ortaklık için güçlü bir temel oluşturuyor. Bu iş birliği, göçmenler, mülteciler ve karmaşık ve politik olarak hassas bağlamlarda bulunanlar da dahil olmak üzere savunmasız nüfusları desteklemeyi amaçlıyor” dedi.

Dr. Balkhy, toplantıyı DSÖ’nün Japonya Hükümeti ile ortak sağlık hedeflerine ulaşmak ve Doğu Akdeniz Bölgesi halkının refahını sağlamak amacıyla yakın bir şekilde çalışma taahhüdünü yeniden teyit ederek sonlandırdı.

“Bölgedeki savunmasız ortamlardaki artan ihtiyaçlar acil ilgi ve sürekli destek gerektiriyor,” dedi Dr. Balkhy. “Bölgesel amiral gemisi girişimleri doğrultusunda, Üye Devletler ve ortaklarla kaliteli sağlık hizmetlerine eşit erişimi genişletmek, sağlık çalışanlarının kapasitesini güçlendirmek -özellikle kadınlar- ve madde bağımlılığını ele almak için çalışmaya devam edeceğiz. DSÖ, bu ihtiyaçları ele almak ve sağlık sistemlerinin güçlendirilmesini ve hayatların kurtarılmasını sağlamak için Japonya Hükümeti ile yakın bir şekilde çalışmaya kararlıdır.”

edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi

İlk yorumu siz yazın