EÜ Kreş Özelleştirmesi Meclise Taşındı!

Abone Ol 

Ege Üniversitesi kreşinin özelleştirilmesine karşı tepkiler sürüyor. Geçtiğimiz hafta sağlık iş kolundaki sendikalar, EÜ Rektörlüğüne tepkilerini dile getirdi. 

EÜ Kreş Özelleştirmesi Meclise Taşındı!
Yazar : Tarih : Okunma : 23 views Yorum Yap

Ege Üniversitesi kreşinin özelleştirilmesine karşı tepkiler sürüyor. Geçtiğimiz hafta sağlık iş kolundaki sendikalar, EÜ Rektörlüğüne tepkilerini dile getirdi.

Tasarruf Adı Altında Kreşin Özelleştirilmesini Kabul Etmiyoruz

Ege Üniversitesi Kreşinde sağlık emekçilerinin ve hastane personelinin çocukları yararlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi kreş sorunu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisinden bir haber geldi. Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Ege Üniversitesindeki kreşin ‘zarar ettiği’ gerekçesiyle kapatılmasını meclis gündemine taşıdı.

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Ege Üniversitesi’ndeki kreşin “zarar ettiği” gerekçesiyle kapatılmasını meclis gündemine taşıdı. Karaca, “Kamuda Tasarruf Paketi adı altında Ege Üniversitesi Hastanesi Kreşi’nin özelleştirilmesini kabul etmiyoruz. Kamuda Tasarrufta öncelik çocuklarımızı emanet ettiğimiz kreşler midir  Haklarımızdan ve Mücadelemizden Vazgeçmiyoruz  7/24 Ücretsiz Kreş İstiyoruz” dedi. 

EMEP’li Karaca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den şu soruların yanıtını istedi:

  • TİS ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu m. 191 ile düzenlenen okul öncesi eğitim hakkının kaldırılmasının hukuki dayanağı nedir?
  • Ege Üniversitesinde istihdam edilen işçi, memur, akademisyen, eğitimci, sağlık çalışanı dahil olmak üzere personel sayısı kaçtır? Personelin meslek ve cinsiyet dağılımı nasıldır?
  • Ege Üniversitesinde istihdam edilen kadın personelden kaç tanesinin 0-6 yaş çocuğu vardır? Bunlardan kaç tanesinin çocuğu üniversite bünyesindeki kreş ve anaokulunda eğitim görmektedir?
  • Ege Üniversitesinin kreş ve anaokulunun 2023-2024 yılı için yıllık ya da aylık ücreti ne kadardır? Yıllık okul ücreti dışında velilerden ne tutarda malzeme ve kırtasiye parası alınmaktadır?
  • Ege Üniversitesinin kreş ve anaokulunda kaç personel çalışmaktadır? Öğretmen ve diğer personelin aylık ücretleri, SGK primleri ve diğer giderleri ne kadardır?
  • Ege Üniversitesinin kreş ve anaokulunun son 10 yıllık gelir ve gider tablosu nasıldır? Kreş ve anaokulunu mevcut durumda ne kadar “zarar” etmiştir? Kurumun kapatılmasıyla tasarruf edilecek miktar nedir?
  • Devletin kendi personeline hizmet vermek üzere faaliyet gösteren sosyal tesislerin kâr amacı var mıdır? Varsa bu amaç hangi mevzuatla düzenlenmiştir?
  • Kurumun özelleştirilmesi söz konusu mudur? (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
Benzer Haberler  Öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendi
edithaber (zarahaber58@gmail.com) Websitesi

İlk yorumu siz yazın